Ribbenene tjener til formål at beskytte bl.a. lunger, hjerte og lever med videre. De udspringer omme fra brysthvirvlerne mellem to brysthvirvler, hvilket gør at både brysthvirvelområdet og ribben bliver ret stabile.

Når et område har god stabilitet, bliver bevægeligheden omvendt også mindre. Men den lille bevægelighed der er i ribbene er utrolig vigtig, da den er nødvendig for vores vejrtrækning. Får man skader omkring ribben; hvilket kunne være et låst (dysfungerende) ribben, bøjet ribben eller ligefrem brækket ribben, så rammer det straks vejrtækningen, og er i reglen meget smertefuldt.

Det er omvendt også vigtigt for at have en ordentlig vejrtrækning, at dine ribben fungerer korrekt og ikke er låste.

Hvis du oplever at have en ribbens skade kan du som sådan ikke genoptræne den. Det hænger sammen med at ribbens skader enten er brud eller ribben som står i en fejlfunktion, grundet at leddet ved brystet, ved ryggen eller begge steder er smuttet ud af leddet. Det er ikke noget farligt! Men det kræver som regel en til flere behandlinger hos en ekspert, for at få ribbenet på plads igen.

Et trykket ribben kan godt komme sig selv over tid i forhold til smerte, men det betyder nødvendigvis ikke at leddet igen sidder som det skal/burde. Men måske bare at vævet i form af muskler og ledbånd har tilpasset sig den “nye” og fejlfungerende position. Derfor bør du som regel altid tilse en ekspert hvis du vil være sikker på at dine ribben bliver rettet op igen.

Recover Gym  anbefaler følgende eksperter:

Stor København – YourPerformance

Holbæk (Mørkøv) – Sileo v/Karina Rasmussen

Odense – Klinik-Østerbye

Fredericia Klinik Lasota

Skive – JR Manuel terapi

Aars – Dalen Sportsbehandling