Rehab træning af problemet

Rehab mobilitet og stabilitetRehab styrketræning

Beskrivelse af ryg lidelser

Ryg lidelser og relaterede problemer til ryg lidelser, er meget hyppige symptomer i den måde vi lever vores liv i dag. Det er det primært grundet stille siddende eller uhensigtsmæssigt arbejde, som ofte fører til indskrænket bevægelighed og mangel på optimal vejrtrækning i maven. Men også manglende stabilitet i de daglige bevægelser er et af kerne områderne for at ryg lidelser opstår.
Disse to forebyggende ryg trænings programmer er særlig indrettet til at forebygge ryg lidelser, som kan komme af for stillesiddende arbejde, for ensidig fysisk arbejde, inaktivitet og deslige. Den optimal forebyggelse er at gennemføre programmet for mobilitet og stabilitet 2-4 gange pr. uge. Samt styrke programmet 1-3 gange pr. uge. Antallet af gange træningen bør gennemføres er proportionel med hvor stor inaktiviteten og det ensformige arbejde er. Fylder inaktiviteten og det ensformige arbejde 2/3 eller mere af din hverdag, bør træningen prioriteres meget høj med 4 gange mobilitet og stabilitet og 3 gange styrke pr. uge.(Det kunne eks. være 8 timers søvn, 5 timer i en bil eller på en stol foran computeren på jobbet, og 3 timer foran tv eller computer i hjemmet).

Er der efter brug af programmerne kommet styr på ryg lidelserne, bør man prioritere vedligeholdenden træning 1-2 gange pr. uge. Eller gør brug af andre lignende programmer.

Rehab træning af problemet

Rehab mobilitet og stabilitetRehab styrketræning