Rehab træning af problemet

Rehab 1Rehab 2Rehab 3

Siden her indeholder øvelser og vejledning til hvordan du kan komme igennem en dag på kontoret, uden at forværre eventuelle skader og degenerationer, forsaget af ensidig og stillesiddende arbejde. Det er gennem undersøgelser påvist, at det at sidde ned er meget usundt for helbredet, både bevægeapparatet og kredsløbet tager skade, ligeledes vil organer påvirkes af stillesiddende arbejde. Og mange af de rygsmerter og andre skader danskerne oplever, stammer fra indskrænket bevægelighed og dårligt kredsløb.Som kontor arbejder har du sikkert hørt, at man skal side ret med ryggen, og indstille skærm og tastatur i korrekt højde, afstand etc. Og det er fint at holde sig til, dog er det svært for de fleste. Derfor er vejledningen her, opbygget som den er.

Vejledning

Kroppen er skabt til bevægelse, og det at sidde i en stilling uanset om du hænger ind over bordet, eller sidder i en ergonomisk korrekt position, er ikke sundt i længden. Da meget få mennesker kan sidder korrekt i længere tid. Derfor skal du som udgangspunkt have den indstilling, at den næste stilling er den sundeste for kroppen. Da den du sidder i, jo allerede efter nogle min. ikke er holdbar. Her er 3 punkter til arbejdsdagen, som hjælper dig til en sundere krop. Dog bør du stadig holde dig til sundhedsstyrelsens råd og daglig motion og bevægelse.

  1. Skal du side ned, så veksel imellem dine sidde positioner så meget som muligt, og så tit som muligt.
  2. Stå op så meget du kan, og meget gerne mere end du sidder ned.
  3. Lav en 3 min. øvelse fra et af programmerne, hver time.

Tanken med de 3 viste dagsprogrammer er at alle programmer skal gennemføres i løbet af ugens arbejdsdage. Således vil øvelserne have en større effekt, end ved brugen af et program alene. Alle øvelser gennemføres i 3 min, med de særlige anvisninger der er skrevet under hver video.

Rehab træning af problemet

Rehab 1Rehab 2Rehab 3